Akiko en de Vos met de 9 staarten

Akiko en de Vos met de 9 staartenFamilievoorstelling vanaf 4 jaar

Vooral voor oudere kinderen, moeders en vaders, oma’s en opa’s en alle andere liefhebbers.

Een modern sprookje waarin poppen, tekeningen, film, foto’s en driedimensionale decors in elkaar overvloeien.

Akiko is het tienjarige meisje en de heldin van het verhaal. Na een grote storm spoelt ze op een dag aan op een klein eiland in de Japanse zee. Ze is alles vergeten: hoe ze heet, waar ze vandaan komt en wat ze van plan was te gaan doen. De Vos – een bekende figuur in Japanse sprookjes en legenden – met de 9 staarten probeert Akiko’s aandacht te trekken. Op alle mogelijke manieren. Zij moet hem van zijn kiespijn afhelpen dan mag zij drie wensen doen. Wie gelooft dat nu?

Maar Akiko moet wel, wil ze ooit van het eiland af komen. De Vos blijkt iets onvoorstelbaars te kunnen. Hij kan zichzelf als hij je goed gezind is, veranderen in alles wat je maar wenst. Alleen hij blijft altijd Vos… Akiko reist op de rug van een kraanvogel naar het bamboebos waar eens haar grootmoeder met Akiko leefde. Er is ook nog een buurjongen in het spel die in de grote stad stunter is geworden. Daar wil ook Akiko naartoe…

Frans Groen maakte de muziek en het geluidsdecor. Marlies Cordia hielp mee aan de dramaturgie. De poppenspelers Hans Schoen en Stef Stoetzer becommentarieerden de repetities. Al deze professionals zorgden ervoor dat deze voorstelling iets bijzonders is geworden.