Ella Snoep Marionettentheater (Stichting Illusie)

Kijk en (voor)leesboeken

NIEUW: Lieve Groet uit Londen

Dit reisgidsje in A5 formaat, is de eerste uit een nieuwe serie: Hoe ga ik met kleine en wat grotere kinderen een stad vol kunst en cultuur bezoeken? Hoe zorg ik ervoor dat ze zich niet te pletter vervelen? En wat zijn daar nu de belangrijkste (cultuur)historische en interessante dingen om te bezoeken? Hoe maak je zo’n stadsreis voor hen en voor jezelf grappig en verrassend?

Vele vragen en een kort antwoord. Dat doe je met vingerpopjes of kleine knuffels die gemakkelijk zijn te verstoppen in tas of broekzak. Zet ze op gekke én bijzondere plekken en neem met smartphone of iphone een foto. Want een Biggy oog in oog met een beeld van Michelangelo geeft beroering onder suppoosten en bezoekers én zorgt voor een hilarisch plaatje. Ondertussen steek je van de tekst in Lieve groet... iets op dat je niet in gewone gidsen vindt. Je krijgt ook een idee hoe zelf een vakantieboekje te maken. Shop bijvoorbeeld je geliefde in het hoofd van een madonna of Renaissance-prins.

Volgend jaar verschijnt Lieve groet uit Barcelona.

Selectie uit gidsje van 60 pagina's

*

Boris X De Kattentsaar van de Hermitage in Sint-Petersburg

Voor de opening (juni 2009) van de Hermitage a/d Amstel in Amsterdam schreef en tekende Ella Snoep een boek voor iedereen vanaf 7 jaar.
Ze maakte een spannende "katten-rondleiding" door het mooiste museum ter wereld, de Hermitage in Sint-Petersburg. Daarvoor maakte en gebruikte ze foto's van interieurs en kunstobjecten waarin en waarbij katten, die eruit zien als poppen, de acteurs zijn.

*

Ella Snoep is ook de auteur van Vlinders vangen in de Tropen, dat net als Boris X is vormgegeven door Annelies Mikmak. Dit boekje is een spin off van het grote-mensen-boek Maria Sibylla Merian & Dochters. Vrouwenlevens tussen kunst en wetenschap. Zie Ella Reitsma.

In dit boek wordt het leven verteld van de kunstenaar en avonturierster Maria Sibylla die met haar jongste dochter in 1699 naar Suriname reisde om daar de planten en insecten te bestuderen en te tekenen. Van haar tekeningen die ze samen met haar dochters maakte, gaf Maria Sibylla Merian zelf een kloek boek uit Metamorphosis Insectorum Surinamensium... met een interessante tekst bij elke plaat. Ella Snoep reisde twee keer in Merians kielzog naar Paramaribo en voer de Suriname rivier af op zoek naar de plekken waar Maria Sibylla was geweest. Daar maakte ze foto’s die in Vlinders vangen in de Tropen zijn opgenomen.

Voor 14,50 euro te koop in de boekhandel of bij uitgeverij Waanders in Zwolle
ISBN 978 90 400 8466 9 (72 pagina's en veel beelden)

*

Ella Snoep maakte ook Als je verzint, kan je alles. Een kijk en (voor)leesboek voor iedereen vanaf 4 jaar. Met tekeningen en foto's van poppen en objecten uit voorstellingen van haar theater. Je kunt er ook ideeën uit opdoen hoe je met zelfgemaakte poppen, knuffels, kussens en lappen een spel kunt maken. Samen met de kinderen.

Dit boek is uitgegeven door Stichting illusie. Het bestaat uit 64 pagina’s en heeft een harde gelamineerde kaft. Kinderhand-bestendig. ISBN – 978 9078-31051. Te bestellen bij Ella Snoep.
Prijs: 12,95 (exclusief verzendkosten)