Ella Snoep Marionettentheater (Stichting Illusie)

Ella Snoep - Kom je ook kijken

Over Ella Snoep

Ella Snoep - zie ook Ella Reitsma - heeft in Abbekerk (tussen Hoorn en Medemblik) een theater. Dat staat in een oud Westfries dorp tussen wilgen en weilanden. Ze woont in een zeventiende-eeuwse stolpboerderij en in de dars, waar vroeger het hooi werd bewaard, staan nu rode bankjes waar 75 (na inschuiven 80) kinderen en volwassenen naar haar theater kunnen kijken. Ella Snoep speelt met poppen zo klein als een hand of zo groot als een mens. Ze houdt van magie, humor, spanning en verhalen vertellen. Dat doet ze met marionetten, maskers, objecten op wielen, met glinsterende lappen, geheimzinnige lichten, bijzondere muziek en geluidseffecten.

HERFSTVOORSTELLINGEN 2016

In de zomer werd iedereen blij: het publiek en Ella Snoep. Ook al was het snikheet, ze speelde zowel Grizzly als Panda in dikke berenvachten en met bontmutsen op. De andere beren klommen in bomen, wilden niet eten of vielen in een kuil. De apen lachten iedereen uit en Grizzly werd gestoken door een zwerm bijen. En toch bleef het vrolijk !

De laatste voorstellingen

Zie vakanties/schoolreisjes

Familie Grizzly op survival

(voor iedereen van 4 tot 90 jaar)

Vijf beren: Grizzly, Panda, Koala, Wasbeer en Helarctos malayanus (zeg maar Max), trekken met een camper het bos in om te ervaren hoe het leven in de ├ęchte natuur is. De een woonde buiten op een comfortabel kampeerterrein, de ander in de stad in een vuilnisbak, weer een ander was als baby gedumpt in de dierenopvang. Panda, een berin op leeftijd, is de slimste maar ook de meest stiekeme. Haar i-phone neemt ze overal met zich mee en haar verlangen naar pizza raakt ze tot vreugde van de hele familie niet kwijt.

Rijdende decors, projectie, twee- en driedimensionale poppen, tekst, spel, kostuums en liedjes: Ella Snoep

Muziek: Frans Groen/ Dramaturgie: Marlies Cordia/ Spelbegeleiding: Hans Schoen en Stef Stoetzer

Dorpsstraat 69 1657 AC Abbekerk. Tel: 0229 581822.
Reserveren mogelijk. Prijs: 6 euro voor volwassenen, 5 euro voor kinderen tot 14 jaar.

Het is mogelijk om met schoolklassen, die bijvoorbeeld een schoolreisje organiseren naar haar theater te komen. Andere groepen die een besloten voorstelling wensen, zijn natuurlijk ook welkom. Er kunnen daarna, op verzoek, nog een demonstratie, discussie enzovoorts volgen.

Op de camping